Το Μέλι «ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ» ανάμεσα στους κορυφαίους νικητές του διαγωνισμού Great Taste Awards 2017

7 Αυγούστου 2017 Βραβεία, Δελτία Τύπου

Σ΄ έναν από τους σπουδαιότερους και πιο έγκυρους διαγωνισμούς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο (Great Taste Awards), η μελισσοκομική επιχείρηση «ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ» με έδρα το Ομορφοχώρι Λάρισας, κατάφερε να διακριθεί μεταξύ 12.366 προϊόντων και να κερδίσει το σημαντικότερο βραβείο, τα 3 Αστέρια, για το Θυμαρίσιο Μέλι της.

Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν με τυφλή γευστική δοκιμή από περισσότερους από 500 κριτές μεταξύ των οποίων βρίσκονταν διακεκριμένοι σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων, υπεύθυνοι πολυτελών ξενοδοχείων, δημοσιογράφοι γαστρονομίας, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, food bloggers και ιδιοκτήτες delicatessen καταστημάτων.

Το Θυμαρίσιο Μέλι «ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ» απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από την κριτική επιτροπή, όπως: «Υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και σαγηνευτικό άρωμα που συνοδεύεται από μια έντονη μελωδική γεύση θυμαριού που πλημμυρίζει διαρκώς τον ουρανίσκο. Λιακάδα μέσα σε ένα βάζο».

Τα βραβεία Great Taste Awards είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους. Μία διάκριση σε αυτόν το διαγωνισμό αποτελεί αξιόπιστη σφραγίδα ανωτερότητας για το προϊόν που βραβεύεται μιας και δεν δίνεται έμφαση ούτε στη συσκευασία ούτε και στο μέγεθος της επιχείρησης ή του παραγωγού παρά μόνο στη γεύση του προϊόντος. Οι κριτές γεύονται, συσκέπτονται και δοκιμάζουν ξανά για ένα χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών για να αποφασίσουν ποια προϊόντα είναι άξια για 1, 2 ή 3 αστέρια.

Στη φετινή κριτική επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Gill Meller (σεφ, κριτικός γαστρονομίας και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής), ο Charles Campion (κριτικός γαστρονομίας και κριτής του MasterChef), η συγγραφέας και σεφ Zoe Adjonyoh, ο αρτοποιός Tom Herbert, η κριτικός γαστρονομίας και αρθρογράφος ζαχαροπλαστικής Martha Collison καθώς και οι αγοραστές γαστρονομικών εδεσμάτων των Fortnum & Mason, Selfridges και Harvey Nichols.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου:
Δελτίο Τύπου – Great Taste Awards 2017 (σε μορφή PDF)
Εικόνα 1Εικόνα 2Εικόνα 3Εικόνα 4Εικόνα 5Εικόνα 6

Μέλι Μελέαγρος | Meleagros Honey